понеділок, 20 листопада 2023 р.

 Круглий стіл шкільних бібліотекарів.

Відповідно до плану роботи ЦПРПП Рожнятівської селищної ради 16.11. 2023р. відбувся круглий стіл шкільних бібліотекарів громади, які обговорили і поділилися досвідом проведення Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек під гаслом «Вірю в майбутнє твоє, Україно!» з 01 по 31 жовтня 2023.
В.о. директора ЦПРПП Шищак Д.Д. підкреслила, що мета заходів – втілення основних положень «Концепції національно-патріотичного виховання в системі освіти України», привернення уваги до питання патріотичного виховання у нашій державі, розкриття виховної функції шкільної бібліотеки, об’єднання зусиль педагогічного колективу і бібліотеки щодо розвитку патріотизму зростаючої особистості.
Учасники круглого столу акцентували увагу на тому, що першочерговим завданням бібліотекаря полягає втому щоб переконати здобувачів освіти , що книгу не замінить ні інтернет, ні телебачення. Допомагають в цьому, звичайно, різноманнітні форми проведення бібліотечних акцій, масових заходів – як традиційні так й інноваційні. В закладах освіти проводилися круглі столи, вікторини, брейн- ринги, буккросинг з літератури, вечір патріотичного вірша, організація постійно діючих тематичних виставок (у тому числі віртуальних), що популяризують українську історію, боротьбу українського народу за незалежність, мову та культуру; організація благодійної акції з поповнення фонду шкільної бібліотеки актуальною літературою патріотичної тематики; створення куточка пам’яті: «В полум’ї боїв за Україну».
Ми віримо, що минуть тяжкі часи, і Україна відродиться для новітньої слави, для щастя. Ми віримо в твоє майбутнє, Україно!