пʼятниця, 27 травня 2022 р.

 


                          

           

1-го червня в Україні, як і у всьому світі, відзначають свято - День захисту дітей. 

День захисту дітей – це нагадування суспільству про необхідність захищати права дитини.  Діти - майбутнє нашої держави, яке формується у сьогоденні. В цей складний час хочеться побажати мирного неба, міцного здоров'я, успіхів і якнайдовше залишайтеся дітьми.

              Відділ освіти, молоді та спорту, центр професійного розвитку педагогічних працівників організовують флеш-моб «Все буде Україна!». В рамках флеш - мобу буде проведено: виставку дитячих малюнків та відеороликів «Мрії української дитини».

            Флеш- моб " Все буде Україна!"

                Мрії українських дітей

                           Вихованці ДЮСШ


Петранківський ліцей

вівторок, 24 травня 2022 р.

 

24.05.2022 р. проведено вебінар вчителів природничої галузі, мета якого удосконалення методичного рівня професійної компетентності вчителів щодо використання сучасних програм і підручників для 5 класу НУШ. Консультант ЦПРПП Шищак Д.Д. ознайомила учасників вебінару з особливостями формувального оцінювання учнів 5-х класів та акцентувала увагу присутніх на методологічних викликах вивчення природничих дисциплін у контексті реалізації завдань нової української школи та особливостях формування ключових компетентностей учнів.







 

20.05. центр професійного розвитку педагогічних працівників та відділ освіти, молоді та спорту Рожнятівської селищної ради провели нараду з заступниками керівників ЗЗСО з НВР. Начальник відділу освіти молоді та спорту Возняк Р.М. звернула увагу керівників про отримання документів про освіту, дистанційне навчання та  на особливостях прийому учнів у перший клас  в умовах воєнного стану. Головний спеціаліст відділу освіти молоді та спорту Шевчук О.В.  ознайомила керівників щодо особливостей завершення навчального 2021-2022 н.р. Консультант ЦПРПП Шищак Д.Д. презентувала заступникам керівників методичні рекомендації щодо запровадження в громаді цифрового інструменту « Електронні журнали», і створення освітньої програми з вибором модельних програм. Консультант ЦПРПП Медвідь І.П. та керівники методичних комісій Шищак В.М., Максимів О.В., Рибчак Н.В., Регей А.Р. акцентували увагу присутніх на методологічних викликах вивчення освітніх галузей у контексті реалізації завдань нової української школи.



понеділок, 23 травня 2022 р.

 

18.05. відділ освіти молоді та спорту спільно з центром професійного розвитку педагогічних працівників провели нараду з керівниками ЗЗСО.  Начальник відділу освіти молоді та спорту Возняк Р.М. звернула увагу керівників на особливості прийому учнів у перший клас, дистанційне навчання та отримання документів про освіту в умовах воєнного стану. Головний спеціаліст відділу освіти молоді та спорту Шевчук О.В.  ознайомила керівників щодо особливостей завершення навчального 2021-2022 н.р. Консультант ЦПРПП Шищак Д.Д. презентувала керівникам освітню програму та навчальні плани для 5 – 6 класів НУШ.  Керівники методичних комісій  та консультанти центру акцентували увагу присутніх на методологічних викликах вивчення освітніх галузей у контексті реалізації завдань нової української школи.




неділя, 22 травня 2022 р.

 

17.05.2022 р. проведено вебінар вчителів суспільствознавчих дисциплін на якому учасники ознайомилися з методологічними викликами вивчення історії у контексті реалізації завдань нової української школи. Керівник методичної комісії Медвідь І.П. акцентував увагу педагогів на принципах організації уроків історії в НУШ. Він наголосив,що важливими принципами вивчення історії в сучасних реаліях є розвиток у здобувачів освіти критичного мислення, медіа грамотності, усвідомлення власної гідності та дотримання демократичних принципів.

Консультант Шищак Д.Д. ознайомила педагогів з стратегією та метою формувального оцінювання, яке допоможе коригувати діяльність учителя та учня для покращення результатів навчання.










четвер, 19 травня 2022 р.

 

17.05.2022 р. проведено вебінар вчителів словесності, мета якого удосконалення методичного рівня професійної компетентності вчителів щодо використання сучасних програм і підручників для 5 класу НУШ. Керівник методичної комісії Максимів О.В. акцентувала увагу учасників вебінару на особливостях модельних програм з української мови та літератури, особливостях формування ключових компетентностей учнів 5 класів.

Вчитель світової літератури  Перепічка Ж.Г. ознайомила педагогів з сучасними тенденціями мовно – літературного розвитку здобувачів освіти.







 17.05.2022 р. проведено вебінар вчителів початкових класів: « Деякі питання щодо організованого завершення навчального року в початковій школі». Керівник методичної студії  Рибчак Н.М. акцентувала увагу на питаннях формувального оцінювання учнів 1 - 4 класів , переведення учнів на наступний рік навчання та правильне оформлення документів згідно вимог МОН.

Для вчителів початкових класів Бойко Г.П.- експерт з інституційного аудиту, інструктор – тренер з ейдетики провела майстер – клас « Розвиток творчого та асоціативного мислення засобами ейдетики».





 

16.05. 2022р. центром професіного розвитку педагогічних працівників був проведений вебінар для вчителів трудового навчання : « Особливості організації навчального заняття в галузі « Технології. 5-6 класи».  Керівник методичної комісії Шищак В.М. акцентував увагу вчителів на модельних навчальних програмах НУШ та підкреслив, що метою модельних навчальних програм є розкриття та розвиток творчого потенціалу особистості учня, здатності застосовувати знання на практиці, розв’язувати практичні завдання в побуті через практичне засвоєння основ дизайну, технологій та декоративно – ужиткового мистецтва.

                                


пʼятниця, 13 травня 2022 р.

       Вебінар для вчителів іноземних мов

 

Працівниками ЦПРПП 12.05.2022 р. був проведений вебінар  «Особливості організації навчального заняття в умовах НУШ» для вчителів іноземних мов. Консультанти  центру Шищак Д.Д., Медвідь І.П. та керівник методичної комісії Рибчак Н.В. ознайомили вчителів англійської та німецької мов із новими методиками та прийомами організації  навчання, вимогами до уроку іноземної мови відповідно до Державного стандарту Нової української школи.

В ході семінару була апробована система аналізу змісту  курсів мовно - літературної освітньої галузі, яка дозволить у майбутньому вчителям  роботи свідомий, методично обґрунтований вибір модельних навчальних програм і підручників.

 





вівторок, 10 травня 2022 р.

 

                   Що робити з SMS від Centr_ZNО

ДО УВАГИ УЧАСНИКІВ НМТ: 

НЕ ПРОПУСТІТЬ СМС-ПОВІДОМЛЕННЯ

    Упродовж найближчих двох-чотирьох днів особи, які створювали реєстраційні картки учасників ЗНО, отримають  смс-повідомлення від Centr_ZNО де буде зазначено прізвище  потенційного учасника національного мультипредметного тесту, а також логін та пароль – дані для входу на Інформаційну сторінку.

Просимо вас зберегти цю інформацію, адже вона вона знадобиться для входу на Інформаційну сторінку: 

  • у травні, коли  вам буде потрібно підтвердити своє бажання проходити НМТ і повідомити організаторів про те, у якому регіоні  перебуватимете в липні;
  • напередодні тестування, щоб дізнатися про дату, час і місце проходження НМТ і  самостійно сформувати запрошення-перепустку; 
  • для отримання результатів НМТ.

Якщо ж ви помилилися, вказуючи номер свого мобільного телефону, і найближчим часом не отримаєте відповідне смс-повідомлення, то з 12 до 19 травня зможете зателефонувати на спеціальну «гарячу лінію» і дізнатися про логін і пароль.

Педагоги часто допомагають учням реєструватися на тестування, тож дехто замість свого номера телефону зазначив номер за зразком, тобто телефон учителя. Просимо педагогів, які отримають повідомлення з даними для входу на інформаційні сторінки учасників тестування, переслати їх адресатам.

вівторок, 3 травня 2022 р.

 

УКРАЇНСЬКІ СТУДІЇ

Стаття 10 Конституції України визначає, що «Державною мовою в Україні є українська мова». Українська мова є єдиною державною (офіційною) мовою в Україні, і її державний статус є невіддільним елементом конституційного ладу України як унітарної держави. Українська мова як єдина державна мова виконує функції мови міжетнічного спілкування, є гарантією захисту прав людини для кожного українського громадянина незалежно від його етнічного походження, а також є фактором єдності і національної безпеки України.

Сьогодні свідомий перехід наших співгромадян на українську мову  – це захист національних інтересів, протидія країні-агресору та боротьба за нашу Незалежність.

         Рожнятівська селищна рада,  також як  інші територіальні громади,  які надали прихисток внутрішньо переміщеним особам,  всебічно сприятиме  вивченню державної  мови усіма бажаючими.  

         Зокрема, Відділ освіти, молоді та спорту та ЦПРПП  Рожнятівської селищної ради організовують  безкоштовне відвідування Українських студій.

Українські студії будуть діяти за такими напрямками:

Ø  Розмовна українська мова

Ø  Досконале вивчення української мови

Ø  Маловідомі, дискусійні і невідомі сторінки історії України

Ø  Твори української літератури

Ø  Традиції українського народу, фольклор

Ø  Психологічна підтримка

Для цього необхідно заповнити анкету за посиланням:

https://forms.gle/wcbzxKPwFxSrWhzAA

Протягом 24 годин з Вами зв’яжеться наш працівник (зателефонує або надішле інструкцію на електронну пошту/телефон, який Ви залишите при заповненні анкети).

         У результаті - слухачі отримають змогу вільно і грамотно здійснювати комунікацію українською мовою; формувати системний підхід у ставленні до минулого, сучасного та майбутнього України, цінувати культурно-історичні та морально-етичні надбання українського народу, розвивати творче мислення тощо.

Приємного спілкування!