вівторок, 3 травня 2022 р.

 

УКРАЇНСЬКІ СТУДІЇ

Стаття 10 Конституції України визначає, що «Державною мовою в Україні є українська мова». Українська мова є єдиною державною (офіційною) мовою в Україні, і її державний статус є невіддільним елементом конституційного ладу України як унітарної держави. Українська мова як єдина державна мова виконує функції мови міжетнічного спілкування, є гарантією захисту прав людини для кожного українського громадянина незалежно від його етнічного походження, а також є фактором єдності і національної безпеки України.

Сьогодні свідомий перехід наших співгромадян на українську мову  – це захист національних інтересів, протидія країні-агресору та боротьба за нашу Незалежність.

         Рожнятівська селищна рада,  також як  інші територіальні громади,  які надали прихисток внутрішньо переміщеним особам,  всебічно сприятиме  вивченню державної  мови усіма бажаючими.  

         Зокрема, Відділ освіти, молоді та спорту та ЦПРПП  Рожнятівської селищної ради організовують  безкоштовне відвідування Українських студій.

Українські студії будуть діяти за такими напрямками:

Ø  Розмовна українська мова

Ø  Досконале вивчення української мови

Ø  Маловідомі, дискусійні і невідомі сторінки історії України

Ø  Твори української літератури

Ø  Традиції українського народу, фольклор

Ø  Психологічна підтримка

Для цього необхідно заповнити анкету за посиланням:

https://forms.gle/wcbzxKPwFxSrWhzAA

Протягом 24 годин з Вами зв’яжеться наш працівник (зателефонує або надішле інструкцію на електронну пошту/телефон, який Ви залишите при заповненні анкети).

         У результаті - слухачі отримають змогу вільно і грамотно здійснювати комунікацію українською мовою; формувати системний підхід у ставленні до минулого, сучасного та майбутнього України, цінувати культурно-історичні та морально-етичні надбання українського народу, розвивати творче мислення тощо.

Приємного спілкування!

 

Немає коментарів:

Дописати коментар