понеділок, 12 вересня 2022 р.

 

12 вересня 2022р. відбувся вебінар заступників директорів закладів освіти з НВР на якому керівники методичних комісій Максимів О.В., Шищак В.М, Рибчак Н.В., Регей А.Р., Шевчук О.В. та консультанти ЦПРПП Медвідь І.П. , Шищак Д.Д. проінформували присутніх  із змінами щодо організації освітнього процесу та викладання навчальних предметів у ЗЗСО у 2022-2023 навчальному році.                                                                                                                       Директор ІРЦ  Романишин В.М.ознайомила учасників  учасників вебінару щодо організації інклюзивного навчання, а також  індивідуальним формам здобуття освіти.

Шищак Д.Д. в.о. директора центру акцентувала увагу заступників на актуальних питання щодо цифрової реєстрації на навчання за програмами підвищення кваліфікації, інвентаризації бібліотечних фондів підручників у програмному забезпеченні «КУРС:Школа» та впровадження в освітній процес електронних журналів.

Заступники директорів отримали чимало корисної інформації та практичних порад.











четвер, 1 вересня 2022 р.

 

26.08.2022 р . на базі Рожнятівського ліцею відбулася серпнева студія вчителів суспільствознавчих дисциплін. Консультант центру професійного розвитку педагогічних працівників Медвідь І.П. наголосив, що політичні, економічні, соціальні й культурні виклики, що виникли у зв’язку з повномасштабною збройною агресією російської федерації проти України зумовили необхідність змін у чинних навчальних програмах з історії для закладів загальної середньої освіти, щоби не лише доповнити наявний матеріал останніми подіями, але й урахувати нові історіографічні напрацювання та увиразнити наскрізні сюжетні лінії з минулого, що дають змогу пояснити сучасні події. Метою шкільної історичної освіти є  формування вільної особистості, яка визнає національні та загальнолюдські цінності й керується морально-етичними критеріями та почуттям громадянської відповідальності у своїй поведінці; виховання засобами історії громадянської свідомості, зорієнтованої на патріотичне почуття приналежності до власної держави та до її спільних історичних, політичних і культурних цінностей, а також на демократичні пріоритети й злагоду в суспільстві;  прищеплення толерантності й поваги до різних поглядів, релігій, звичаїв і культур, уміння знаходити порозуміння з іншими людьми задля досягнення суспільно значущих цілей.