четвер, 21 грудня 2023 р.

 

Семінар практичних психологів і соціальних педагогів.

Відповідно до плану роботи ЦПРПП 20.12.2023р. відбувся семінар-практикум на тему: « Арт-терапевтичні методики корекційно розвивальної роботи з дітьми». В.о. директора ЦПРПП Шищак Д.Д. підкреслила, що стрес, тривожність, панічні атаки, страхи, безсоння – далеко не повний перелік психологічних проблем, з якими українці вимушені боротися через війну росії проти України. Вони характерні не тільки для дорослих, але і для тисяч дітей, тому  методики корекційно розвивальної роботи є актуальними.

Практичний психолог  Вербівської гімназії Вакур Оксана Володимирівна наголосила, що  арт - терапія відкриває простір для творчих пошуків психолога, соціального педагога, адже    сприйняття і переробка образної інформації мають рівнозначну цінність і доповнюють одна одну. Кращого інструменту, ніж казка, малюнок, гра, розповідь, людство ще не вигадало. Методи арт - терапії допомагають формувати особистість, її світогляд, життєві стратегії та сценарії, навчаючи людину бути творцем власного життя. Вакур О.В. презентувала власний досвід застосування арт-терапевтичних методик.

Романишин В.М. , директор ІРЦ   акцентувала увагу учасників семінару на використанні  арт- терапевтичних  технік в роботі з дітьми ВПО. Адже арт-терапія - це засіб вільного самовираження і самопізнання. Худож­ня творчість допомагає зрозуміти й оцінити свої почуття, спогади, образи майбутнього, знайти час для відновлення життєвих сил і спосіб спілку­вання із собою.

В практичній частині семінару присутні опрацювали  цікаві техніки, що будуть корисними в індивідуальній та груповій роботі, що допоможе педагогам у вирішенні проблем з учнями, які не можуть самостійно вирішити проблемні ситуації.

 




Немає коментарів:

Дописати коментар