четвер, 23 березня 2023 р.

 Методична комісія вчителів географії

22.03.2023р. на базі ЦПРПП Рожнятівської селищної ради відбулася методична комісія вчителів географії на тему«Онлайн-ресурси як віртуальні помічники вчителя географія». В.о. директора ЦПРПП Шищак Д.Д. ознайомила присутніх з особливостями вибору програм та підручників для учнів 5 – 6 класів. Акцентувала увагу присутніх на тому, що сучасні діти - це нове мережеве покоління, яке здатне перевершити будь-якого дорослого. Вони живуть у цифровому світі без кордонів і обмежень. Їх називають «покоління Z». Вони найкраще сприймають саме візуальну інформацію, краще розуміють образи, ніж слова. Інструкції в картинках або у формі відеороликів – ось що потребують сучасні діти.Широке використання цифрових технологій на уроках спонукає учнів до самостійної праці, творчого мислення, пошуку.
Вчитель географіЇ Сваричівського ліцею Рибчак Л.М. поділилася власною палітрою досвіду щодо методики проведення уроків з використанням онлайн-ресурсів, а саме сервісу «LearningApps»MozaWeb на яких розміщені кращі дидактичні зразки вправ (вікторини, із ключем, незакінчені речення, кросворди, встановлення відповідностей тощо). Додатково педагоги мають можливість створювати власні різнотипні завдання.
Вчитель географії Верхньострутинської гімназії Михалків Л.І. презентувала учасникам семінару власний блог на якому є різноманітні матеріали, дидактичні onlin-сервіси, які дозволяють сформувати особистість, яка має міцні знання з теми і здатна адаптуватися в умовах сьогодення. Методист ОЕНЦ Абрам Н.Я. ознайомила присутніх з конкурсами, акціями які будуть проводитись, умовами та формами проведення. Оскільки позакласна робота сприяє формуванню вмінь і навичок діяльності в природі, екологічної культури та процвітання здорового життєвого середовища.
Під час спілкування вчителі мали змогу поставити питання, обмінятися думками та отримати практичні поради.



Немає коментарів:

Дописати коментар