четвер, 21 грудня 2023 р.

 

Семінар практичних психологів і соціальних педагогів.

Відповідно до плану роботи ЦПРПП 20.12.2023р. відбувся семінар-практикум на тему: « Арт-терапевтичні методики корекційно розвивальної роботи з дітьми». В.о. директора ЦПРПП Шищак Д.Д. підкреслила, що стрес, тривожність, панічні атаки, страхи, безсоння – далеко не повний перелік психологічних проблем, з якими українці вимушені боротися через війну росії проти України. Вони характерні не тільки для дорослих, але і для тисяч дітей, тому  методики корекційно розвивальної роботи є актуальними.

Практичний психолог  Вербівської гімназії Вакур Оксана Володимирівна наголосила, що  арт - терапія відкриває простір для творчих пошуків психолога, соціального педагога, адже    сприйняття і переробка образної інформації мають рівнозначну цінність і доповнюють одна одну. Кращого інструменту, ніж казка, малюнок, гра, розповідь, людство ще не вигадало. Методи арт - терапії допомагають формувати особистість, її світогляд, життєві стратегії та сценарії, навчаючи людину бути творцем власного життя. Вакур О.В. презентувала власний досвід застосування арт-терапевтичних методик.

Романишин В.М. , директор ІРЦ   акцентувала увагу учасників семінару на використанні  арт- терапевтичних  технік в роботі з дітьми ВПО. Адже арт-терапія - це засіб вільного самовираження і самопізнання. Худож­ня творчість допомагає зрозуміти й оцінити свої почуття, спогади, образи майбутнього, знайти час для відновлення життєвих сил і спосіб спілку­вання із собою.

В практичній частині семінару присутні опрацювали  цікаві техніки, що будуть корисними в індивідуальній та груповій роботі, що допоможе педагогам у вирішенні проблем з учнями, які не можуть самостійно вирішити проблемні ситуації.

 




четвер, 14 грудня 2023 р.

 Тренінги за програмою підвищення кваліфікації вчителів

09-10.12.2023 р.
Локація: Рожнятів
Курси підвищення кваліфікації учителів 5-6 класів, які забезпечують реалізацію Державного стандарту базової середньої освіти у 2023-2024 н.р.організовані за такими галузями:
- соціальна і здоров’язбережувальна освітня галузь
- природнича (хімії, біології, фізики та інтегровані курси)






середа, 13 грудня 2023 р.

 Тренінги за програмою підвищення кваліфікації вчителів технологічної освітньої галузі

9-10 грудня на базі Рожнятівського ліцею проходили курси вчителів трудового навчання, які забезпечують упровадження ДСБСО у 2023/2024 навчальному році Перегінської, Рожнятівської, Спаської і Дубівської громад., щоб учергове підвищити педагогічну майстерність й активно втілювати діяльнісний підхід у НУШ.





 Навчання керівників ЗЗСО

Підвищення кваліфікації керівників ЗЗСО та їх заступників, які забезпечують впровадження Державного стандарту базової середньої освіти відбулися на базі Рожнятівського ліцею 25-26 листопада і 9-10 грудня. Обговорювалися питання:
-Впроваджуємо НУШ: Державний стандарт базової середньої школи. Дорожня карта керівника.
-Освітнє середовище ЗЗСО: нові виміри і виклики НУШ.
- Навчальні заняття в базовій школі: нові параметри підготовки. змісту, організації,ефективності.
-Професійний розвиток педагога.
-Політика та культура оцінювання в закладі освіти.
-Моніторингові процедури в закладах загальної середньої освіти.















середа, 6 грудня 2023 р.





ЗАВЕРШИВСЯ ВІДБІРКОВИЙ ЄТАП «ВЧИТЕЛЬ РОКУ – 2024»

5 грудня завершився перший тур відбіркового етапу « Учитель року – 2024», який проводився на базі Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти . Педагогічна спільнота Рожнятівської громади були представлена у номінаціях:
« Географія»- учитель Рожнятівського ліцею Візнович Віра Омелянівна
«Українська мова та література»- учитель Петранківського ліцею Максимів Оксана Василівна , «Образотворче мистецтво» - учитель Рожнятівського ліцею Гуць Наталія Михайлівна.

Учасники презентували доцільність та ефективність дібраних технологій, методів і прийомів навчання, спрямованих на формування наскрізних умінь, предметних і ключових компетентностей здобувачів освіти згідно з концепцією Нової української школи, та продемонстрували розуміння концепції навчання. Педагоги ділилися ідеями, зразками творчості, демонстрували цікаві форми роботи та способи взаємодії з аудиторією.
Візнович Віра Омелянівна за підсумками першого туру відбіркового етапу ( тестування, майстерка, практична робота) зайняла І місце.
 



Гуць Наталія Михайлівна за підсумками першого туру відбіркового етапу ( тестування, аналіз твору мистецтва, практична робота) зайняла ІІ місце.

 

Максимів Оксана Василівна за підсумками першого туру відбіркового етапу ( тестування, аналіз поетичного твору,написання есею) зайняла ІІІ місце.

 

Вітаємо переможців і бажаємо успіхів у наступних випробуваннях!

понеділок, 4 грудня 2023 р.


Тренінги за програмою підвищення кваліфікації вчителів географії

 Незважаючи на несприятливі погодні умови та повітряні тривоги, 2-3 грудня в Рожнятівському ліцеї зустрілися вчителі географії 6 класів, котрі забезпечують реалізацію Державного стандарту базової середньої освіти у 2023/2024 навчальному році Рожнятівської, Дубівської, Перегінської і Спаської громад, щоб учергове підвищити педагогічну майстерність й активно втілювати діяльнісний підхід у НУШ.