вівторок, 20 серпня 2024 р.

 

МОН України щодо особливостей створення, матеріально-технічного забезпечення та функціонування осередків для викладання навчального предмета «Захист України».

15.07.2024
Тема:

Міністерство освіти і науки України інформує щодо особливостей створення, матеріально-технічного забезпечення та функціонування осередків для викладання навчального предмета «Захист України».

Постановою Кабінету Міністрів України від 19 вересня 2023 р. № 1023 затверджено Порядок та умови надання освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам (за спеціальним фондом державного бюджету) у 2023 році (далі – Порядок та умови) та здійснено Розподіл обсягу освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам (за спеціальним фондом державного бюджету) у 2023 році.

На виконання абзацу п’ятого пункту 16 цих Порядку та умов наказом Міністерства освіти і науки України від 22.05.2024 № 731 «Про особливості використання освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам (за
спеціальним фондом державного бюджету) для забезпечення викладання навчального предмета «Захист України», зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 05 червня 2024 року за № 834/42179 (далі – Наказ № 731) затверджено особливості використання коштів субвенції, механізм і критерії розподілу коштів між обласними бюджетами та бюджетами територіальних громад. Крім того, наказом №731 передбачено створення осередків
для викладання навчального предмета «Захист України» у закладах освіти, які забезпечують здобуття повної середньої освіти. З метою уніфікованого підходу рекомендуємо можливий алгоритм їх створення, який додається.
Водночас, Міністерством освіти і науки оновлено Типовий перелік засобів навчання та обладнання для забезпечення викладання предмета «Захист України» закладів освіти, що забезпечують здобуття повної загальної середньої
освіти, затверджено наказом МОН від 10.05.2024 № 659 «Про затвердження Типового переліку засобів навчання та обладнання для забезпечення викладання предмета «Захист України» закладів освіти, що забезпечують здобуття повної загальної середньої освіти» зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 27 травня 2024 року за № 771/42116. 

Також надсилаємо приклад можливого облаштування осередку викладання навчального предмета «Захист України» - «Рекомендації з облаштування Осередків» розроблені проєктним офісом «Оновлення програми предмету «Захист України», що реалізується за підтримки Фонду «Партнерство за сильну Україну».

Додатки:


1. Алгоритм створення осередків для викладання навчального предмета «Захист України» в закладах освіти на 6 арк. в 1 прим.


2. «Рекомендації з облаштування Осередків» для викладання навчального
предмета «Захист України» на 34 арк. в 1 прим.

Немає коментарів:

Дописати коментар