вівторок, 30 серпня 2022 р.

Серпнева Конференція педагогічних працівників

Традиційно кожен навчальний рік починається серпневою конференцією педагогічних працівників, в рамках якої аналізуються проблемні питання та визначаються стратегічні пріоритети розвитку освіти. 29 серпня 2022р. в залі засідань селищної ради відбулася конференція « Освіта Рожнятівщини в умовах воєнного стану». З вітальним словом до освітян звернулися селищний голова громади Василь Рибчак, секретар селищної ради Тетяна Михайлишин  та заступник селищного голови Василь Мацевко.

Начальник відділу освіти, молоді та спорту Руслана Возняк підсумувала роботу закладів освіти у 2021-2022 навчальному році та окреслила стратегічні пріоритети освітньої галузі Рожнятівщини в новому навчальному році. Вона підкреслила, що вся система освіти стоїть перед вибором  як в умовах воєнного стану  і пандемії зберегти цілісність учнівського та педагогічного колективів та надати здобувачам освіти якісні знання. Тому в період війни, яку російська федерація розв’язала і веде проти України, виникає нагальна необхідність переосмислення зробленого і здійснення системних заходів, спрямованих на формування нового українця, що діє на основі національних та європейських цінностей.

 Головний спеціаліст Рожнятівського відділу ГУ Держпродспоживслужби в області Надія Кравець проаналізувала готовність закладів освіти до роботи в умовах воєнного стану.

В.о. директора центру професійного розвитку педагогічних працівників Дарія Шищак наголосила, що разом із викликами часу пріоритетною місією залишається якісна освіта учнів, проаналізувала виклики та вектори впровадження НУШ в базовій школі.

Директор Рожнятівського ліцею Олександра Бурак наголосила, що облаштування  захисних споруд є нагальною потребою  для повної безпеки дитини в закладі освіти та  поділилася досвідом щодо дотримання санітарно- гігієнічних вимог  в сховищах.

Христина Волошин, практичний психолог Рівнянського ліцею надала практичні поради щодо психологічної підтримки учасників освітнього процесу в умовах воєнного стану.

Голова Рожнятівської об’єднаної організації профспілки працівників освіти наголосив на важливості дотриманнях соціальних гарантій педагогічних працівників та ознайомив присутніх з волонтерською діяльністю профспілковихкомітетів закладів освіти.



 

Немає коментарів:

Дописати коментар