середа, 22 лютого 2023 р.

 



16.02.2023р. на базі ЦПРПП Рожнятівської селищної ради відбувся семінар- практикум для вчителів іноземної мови на тему: « Особливості викладання іноземної мови у 5 класі НУШ».

В.о. директора ЦПРПП Дарія Шищак  акцентувала увагу присутніх на тому, що реформування освітньої галузі передбачає не лише зміни в програмах, але й трансформацію підходів до навчання, удосконалення професійної майстерності самого учителя. Адже саме від учителя, який не залишається осторонь нових підходів, залежить чи зацікавиться дитина у навчанні та зрозуміє матеріал. В рамках реформи Нової Української Школи, вчителю дається свобода створення траєкторії власного професійного розвитку і вибору форм та шляхів його здійснення.

Керівник методичної комісії вчителів іноземних мов  Надія Рибчак відмітила,що нові вимоги, які держава висуває до підготовки учнів, зумовлюють пошук таких методик і технологій навчання, які б відповідали вітчизняному та світовому стандартам освіти, забезпечували б підготовку майбутніх поколінь на належному рівні. Для успішної реалізації основних завдань  здобувачів освіти важливою є  самостійна робота – один із найважливіших видів роботи учнів під час вивчення іноземної мови, метою якого є розвиток лексичної, граматичної та фонетичної компетенції школярів.                                                                                     На завершення роботи заходу відбулися діалоги між учасниками з питань ефективного методичного забезпечення самостійної роботи та організації її педагогічного супроводу для максимального досягнення кінцевої мети цілей навчання іноземної мови.

 

 15 лютого 2023 р. на базі ЦПРПП був проведений семінар – практикум « Казкотерапія для дітей та дорослих».

В.о. директора ЦПРПП Шищак Д.Д. підкреслила важливість застосування різних методів підтримки психологічного здоров’я здобувачів освіти, а особливо у час війни. Вона наголосила, що казкотерапія дає змогу дитині подолати власні страхи, надмірну тривожність, працювати над виправленням негативних рис характеру. Завдання педагога полягає в тому, щоб підібрати чи створити казку відповідно до потреб дитини.
Соціальний педагог Рожнятівського ліцею Туз З.В. ознайомила учасників семінару з практичним застосуванням казкотерапії у навчальному та виховному процесі ЗЗСО. Особливу зацікавленість викликали нетрадиційні технології роботи з казкою: переплутування сюжетів героїв, змінювання характеру героя, змінювання часу, місця, події, змінювання кінцівки казки.
Учасники семінару – практикуму здобули теоретичні та практичні навики, які в подальшому будуть застосовувати у своїй діяльності.


понеділок, 13 лютого 2023 р.

 

08.02.2023 на базі ЦПРПП було проведено семінар на тему: «Діяльнісний підхід під час викладання біології та хімії в умовах впровадження НУШ ».

На початку семінару консультант ЦПРПП Медвідь І.П. ознайомив учасників з програмою роботи семінару та підвів підсумки участі здобувачів освіти в ІІІ етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад з біології та хімії. Висловив подяку вчителю Рожнятівського ліцею Бахмат Н.Б. яка підготувала двох призерів: Юречко Н. і Мельник Х – ІІІ місце та Черпак –Зіник Т., вчителю Петранківського ліцею – з біології

  Учасники семінару мали можливість ознайомитися з досвідом роботи вчителя хімії і біології Вербівської гімназії Ірини Степанівни Майданської, яка презентувала учасникам семінару  інноваційні технології , цікаві матеріали та можливості їх використання в урочній та позаурочній роботі з біології та хімії.

Присутні акцентували увагу на особливостях заповнення електронних журналів предметів природничого циклу та  нових формах, методах та способах педагогічної діяльності  проведення уроків природознавства у 5 клас НУШ.