пʼятниця, 29 березня 2024 р.

 

                                       Методична студія вчителів словеснсті

Відповідно до плану роботи ЦПРПП Рожнятівської селищної ради 27 березня відбулася методична студія вчителів словесників. В першій частині засідання консультант ЦПРПП Медвідь І.П. підвів підсумки участі вчителя української мови і літератури Максимів О.В. у Всеукраїнському конкурсі «Вчитель року 2024» номінація «Української мова і література» та привітав педагога з почесним 2-м місцем у другому етапі конкурсу.

         Вчителька Петранківського ліцею Максимів О.В. поділилася з  присутніми  своїми враженнями та ознайомила їх з умовами та особливостями даного конкурсу.

         У практичній частині студії Максимів О.В. розглянула питання  «Діяльнісний підхід на уроках словесності» де запропонувала колегам широкий спектр методів та прийомів роботи. Вона підкреслила,що реалізація діяльнісного підходу на уроках української мови та зарубіжної літкратури змушує вчителя перебудувати свою діяльність, піти від звичного пояснення виучуваного матеріалу й надати можливість учням навчатися самостійно, у певній послідовності відкрити для себе нові знання й оволодіти ними. Оксана Василівна акцентувала увагу присутніх, що зусилля освіти  треба зосередити на тому, або залучити дитину до минулого, теперішнього та майбутнього культури. Саме ця проблема підживлює інтерес до викладання української та світової літератур в широкому культурологічному контексті, а саме у зв’язку з іншими видами мистецтва, з філософією, міфологією, фольклором, звичаями, віруваннями, культурними традиціями різних народів і національностей.

 


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 


 

 

 


 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар