пʼятниця, 29 березня 2024 р.

 

Семінар – практикум вчителів образотворчого мистецтва та трудового навчання

На базі ЦПРПП Рожнятівської селищної ради відбувся семінар – практикум вчителів образотворчого мистецтва та трудового навчання. Вчителька Рожнятівського ліцею Гуць Н.М. та ознайомила присутніх з умовами та особливостями  конкурсу «Вчитель року 2024» номінація «Образотворче мистецтво». Вона підкреслила, що конкурс проводиться з метою стимулювання участі педагогів у процесах становлення та розвитку ефективної національної системи освіти та популяризації кращих і новітніх педагогічних практик, зростання професійної майстерності вчителів. Консультант ЦПРПП Медвідь І. П. привітав Наталію Михайлівну з зайнятим 2-м місцем у другому етапі конкурсу і ознайомив присутніх із номінаціями в 2025р.

         Вчитель Сваричівського ліцею Шищак В.М. зробив огляд та розбір технологічної та мистецької галузі НУШ 7 клас. Він наголосив,  що впровадження циклу базового навчання у 7-х класах закладів загальної середньої освіти  потребує ґрунтовної підготовки вчителів, яка включає опрацювання нормативних документів та добір дієвих педагогічних інструментів. Втілення задуму в готовий продукт повинно здійснюватися за алгоритмом проектно-технологічної діяльності: проєктування особистісного і соціально значущого виробу,  виготовлення проєктованого виробу за визначеною технологічною послідовністю, оцінка та презентація результатів проєктно-технологічної діяльності.

         У практичній частині семінару Василь Михайлович запропонував учасникам  взяти участь у майстер – класі з розписуванні декоративних писанок.

За підсумками заходу вироблено рекомендації для практичного використання в роботі вчителями трудового навчання (технологій) та образотворчого мистецтва закладів загальної середньої освіти.







Немає коментарів:

Дописати коментар