пʼятниця, 15 березня 2024 р.

 Семінар практичних психологів і соціальних педагогів.

Психологічний стан та психічне здоров’я під час військових дій є вкрай важливим. Багато людей переживають виснаження, спустошення, втому, відчувають тривогу та паніку. Чимало актуальних питань виникає в даному контексті в шкільному середовищі. Тому 29.02.2024 р. був проведений на базі ЦПРПП Рожнятівської селищної ради семінар для практичних психологів та соціальних педагогів освітніх закладів з теми «Психологічна підтримка учасників освітнього процесу під час війни: ресурси та активності». В рамках семінару практичний психолог Петранківського ліцею Васютяк Г.Я. ознайомила учасників семінару з теоретичним метеріалом щодо психологічних аспектів ресурних станів особистості.
В практичній частині семінару були розглянуті практики відновлення внутрішніх ресурсів та психотехніки, що допоможуть зняти психоемоційне напруження в стресових станах.
Директор інклюзивно-ресурсного центру Рожнятівської селищної ради В.Романишин ознайомила присутніх з переліком методик, щодо діагностики емоційної сфери підлітків та використанням технік відновлення ресурсів у підлітковому середовищі. В цілому, семінар був спрямований на ознайомлення з проблемами психологічного здоров’я учнів та педагогів в період війни, пошуку ресурсів та практикам підтримки.
Усі реакції:
Оксана Максимів, Надія Неспляк та ще 32

Немає коментарів:

Дописати коментар