понеділок, 20 травня 2024 р.

 

Управлінські діалоги

Сучасна освіта розвивається в умовах, що зазнають постійних змін. Змінюються пріоритети, ціннісні орієнтації, культурні зразки, змінюється та оновлюється нормативно-правова база, що врегульовує освітній процес. Стосується це і питань завершення навчального року.

Щоб краще розібратися з освітянськими викликами щодо цієї проблеми, відділом освіти, молоді та спорту, ЦПРПП Рожнятівської селищної ради 20.05.2024р. проведений семінар заступників директорів з навчально-виховної роботи. Тема обговорення «Організаційно-педагогічний супровід завершення навчального  2023-2024 року».

Начальник відділу освіти Возняк Р.М. у ході проведеного заходу  акцентувала увагу на:

·        нормативно-правових документах щодо організованого завершення 2023-2024 навчального року;

·        проблеми та виклики щодо забезпечення безперервності здобуття освіти дітьми в умовах воєнного стану;

·        організацією роботи в інклюзивних класах;

·        організацією відпусток для педагогів у літній період ;

·        рекомендаціями щодо напрацювання локальних документів на завершення навчального року;

В.о. директора ЦПРПП Шищак Д.Д. актуалізувала основні вимоги до ведення документообігу, проаналізувала практику спільного напрацювання локальних документів, розглянули особливості діловодства в закладі освіти, актуальні питання щодо проведення підсумкового оцінювання та оформлення його результатів.

Заступник директора Петранківської гімназії Неспляк Н.М. поділилася досвідом роботи  щодо використання програми «КУРС: Школа»» для генерування свідоцтва досягнень учнів.

У ході управлінських діалогів учасники зустрічі обговорили питання щодо діяльності керівника закладу освіти з напрацювання необхідних локальних управлінських рішень для якісного завершення навчального року і початку підготовки до нового 2024-2025 навчального року, відзначили актуальність та корисність інформації, яка обговорюється в ході зустрічі.

 




 

Немає коментарів:

Дописати коментар