середа, 31 серпня 2022 р.

 

25.08.2022р.  в Рожнятівському ліцеї відбулась серпнева студія вчителів іноземних мов. Вчитель Сваричівського ліцею Рибчак Н.В. наголосила, що зміст навчання іноземних мов учнів детерміновано соціально - економічним рівнем розвитку держави та потребами щодо якості володіння її

громадянами іноземною мовою. Основна стратегічна лінія у визначенні змісту

полягає у чіткому окресленні цілей і завдань навчання, відповідно до яких

здійснюється добір навчального контенту, визначаються методи, форми,

принципи і засоби оволодіння ним. Мета компетентнісно орієнтованого навчання іншомовного спілкування учнів 5–9 класів полягає у спрямуванні навчального процесу на формування в учнів здатності цілісно поєднувати здобуті знання, сформовані уміння і навички, набутий навчальний досвід, світоглядні цінності, ставлення та переконання з активною творчою самостійною науково-дослідницькою діяльністю в межах окреслених навчальною програмою орієнтирів у процесі добору та використання мовного та інформаційного контенту для продукування усних і письмових текстів та для ідентифікації чужомовних висловлень у процесі їх сприймання (читання і слухання).



 

23 серпня 2022 року на базі Рожнятівського ліцею відбулася серпнева студія вчителів трудового навчання та технологій на тему: «Особливості організації викладання навчальних предметів технологічного компоненту освітньої галузі «Технології» у 2022/2023 н.р.». Керівник методичної комісії Шищак В.М. акцентував увагу присутніх на особливостях навчання учнів за програмами НУШ, організацією безпечного освітнього середовища, інклюзивною освітою, національно-патріотичних вихованням учнів в тому числі з вивченням національної спадщини, мотивацією.



 23.08. 2022 р. відбулося засідання вчителів математики, інформатики та фізики в рамках серпневих студій організованих центром професійного розвитку педагогічних працівників Рожнятівського відділу освіти, молоді та спорту. Головний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту Регей А.Р. наголосив, що метою математичної освітньої галузі є розвиток особистості учня через формування математичної компетентності у взаємозв’язку з іншими

ключовими компетентностями для успішної освітньої та подальшої

професійної діяльності впродовж життя, що передбачає засвоєння системи

знань, удосконалення вміння розв’язувати математичні та практичні задачі;

розвиток логічного мислення та психічних властивостей особистості; розуміння

можливостей застосування математики в особистому та суспільному житті.

Вчитель Нижньострутинського ліцею Велигорська Л.П. наголосила що процес навчання фізики в основній школі спрямовується на розвиток особистості учня, становлення його наукового світогляду й відповідного стилю мислення, формування предметної, науково-природничої компетентностей.



вівторок, 30 серпня 2022 р.

Серпнева Конференція педагогічних працівників

Традиційно кожен навчальний рік починається серпневою конференцією педагогічних працівників, в рамках якої аналізуються проблемні питання та визначаються стратегічні пріоритети розвитку освіти. 29 серпня 2022р. в залі засідань селищної ради відбулася конференція « Освіта Рожнятівщини в умовах воєнного стану». З вітальним словом до освітян звернулися селищний голова громади Василь Рибчак, секретар селищної ради Тетяна Михайлишин  та заступник селищного голови Василь Мацевко.

Начальник відділу освіти, молоді та спорту Руслана Возняк підсумувала роботу закладів освіти у 2021-2022 навчальному році та окреслила стратегічні пріоритети освітньої галузі Рожнятівщини в новому навчальному році. Вона підкреслила, що вся система освіти стоїть перед вибором  як в умовах воєнного стану  і пандемії зберегти цілісність учнівського та педагогічного колективів та надати здобувачам освіти якісні знання. Тому в період війни, яку російська федерація розв’язала і веде проти України, виникає нагальна необхідність переосмислення зробленого і здійснення системних заходів, спрямованих на формування нового українця, що діє на основі національних та європейських цінностей.

 Головний спеціаліст Рожнятівського відділу ГУ Держпродспоживслужби в області Надія Кравець проаналізувала готовність закладів освіти до роботи в умовах воєнного стану.

В.о. директора центру професійного розвитку педагогічних працівників Дарія Шищак наголосила, що разом із викликами часу пріоритетною місією залишається якісна освіта учнів, проаналізувала виклики та вектори впровадження НУШ в базовій школі.

Директор Рожнятівського ліцею Олександра Бурак наголосила, що облаштування  захисних споруд є нагальною потребою  для повної безпеки дитини в закладі освіти та  поділилася досвідом щодо дотримання санітарно- гігієнічних вимог  в сховищах.

Христина Волошин, практичний психолог Рівнянського ліцею надала практичні поради щодо психологічної підтримки учасників освітнього процесу в умовах воєнного стану.

Голова Рожнятівської об’єднаної організації профспілки працівників освіти наголосив на важливості дотриманнях соціальних гарантій педагогічних працівників та ознайомив присутніх з волонтерською діяльністю профспілковихкомітетів закладів освіти.



 

 

23.08.2022 р. відбулася серпнева студія вчителів фізичного виховання на тему : «Організація освітнього процесу з предмету «Фізична культура» для учнів ЗЗСО в 2022-2023 н. р.». Мета заходу: підвищити рівень готовності педагогічних працівників до викладання фізичної культури, сприяти організації належних умов праці для повноцінного фізичного розвитку та рухової активності здобувачів освіти та включення в освітній процес можливостей для додаткових форм  фізичного виховання.

Консультант ЦПРПП Медвідь І.П. висвітлив питання  науково-методичного супроводу забезпечення якості викладання фізичної культури в умовах сьогодення, яке потребує орієнтації на вироблення і реалізацію якісно нової, особистісно і компетентісно обґрунтованої основи до підходу збереження і підтримки інтелектуальної та фізичної індивідуальності школярів на всіх етапах навчання з врахуванням особливостей їх рухового і психофізичного розвитку; створення освітнього середовища, яке стимулює фізичну рухову активність особистості; інтенсивне включення в освітній процес школи можливостей для додаткових форм фізичного виховання; створення умов і механізмів фізичного виховання для занять різної спрямованості за інтересами, а також звернула увагу присутніх на  засоби адаптивного фізичного виховання.

         Вчитель фізичного виховання Сваричівського ліцею Рибчак М.С. поділився  ідеями роботи в умовах онлайн та офлайн навчання та закликав максимально урізноманітнювати форми, методи та засоби фізичного виховання,  широко використовувати  цифрові технології, і те, що сьогодні в силах вчителя створити належне освітнє середовище та дати можливість учням зробити власний вибір для розвитку нових та удосконалення наявних практичних навичок.