понеділок, 27 травня 2024 р.

 

Управлінські діалоги

21 травня відбулася нарада керівників закладів освіти. У ході зустрічі розглянуто ряд питань організаційно – управлінського характеру. Головний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту Шевчук О.В. ознайомила присутніх з  нормативно-правовими документами щодо організованого завершення 2023-2024 навчального року; створення безпечних умов в закладах загальної середньої освіти;

На нараді виступили представники платформи дистанційного навчання Eddy, які презентували свої розробки у електронного документообігу.

Завершення наради керівників відбулося у форматі “запитань-відповідей”.






неділя, 26 травня 2024 р.

 

Засідання методичної комісії практичних психологів та соціальних педагогів

     Відповідно до плану роботи ЦПРПП 14.05.2024р. відбулось  засідання методичної комісії практичних психологів та соціальних педагогів. На засіданні  були актуалізовані питання формування компетентностей дітей дошкільного віку в умовах ДНЗ. Практичний психолог Пертанківського дошкільного закладу «Калинка» Войціцька Л.В.   ознайомила присутніх з  теоретичними аспектами формування та розвитку когнітивної та емоційно-вольової сфер розвитку дітей дошкільного віку. В практичній частині семінару Лілія Василівна презентувала ефективні методи та прийоми психологічного впливу, що сприяють розвитку та формуванню  компетентностей дошкільника.

     В контексті теми на семінарі були розглянуті питання  взаємодії з дітьми, що мають поруше

ння в  психоемоційній сфері. Зокрема, фахівцем(консультантом) Інклюзивно-ресурсного центру   Раковецькою О.О. була надана інформація щодо взаємодії  з дітьми аутистичного спектру.     Директор ІРЦ В. М. Романишин ознайомила колег з наявним в установі діагностичним інструментарієм, що визначає діапазон аутизму, рівень інтелекту (вербальний та невербальний варіант), розлади дефіциту уваги з гіперактивністю. На завершення засідання учасники обговорили основні напрямки діяльності на наступний навчальний рік.

понеділок, 20 травня 2024 р.

 

Управлінські діалоги

Сучасна освіта розвивається в умовах, що зазнають постійних змін. Змінюються пріоритети, ціннісні орієнтації, культурні зразки, змінюється та оновлюється нормативно-правова база, що врегульовує освітній процес. Стосується це і питань завершення навчального року.

Щоб краще розібратися з освітянськими викликами щодо цієї проблеми, відділом освіти, молоді та спорту, ЦПРПП Рожнятівської селищної ради 20.05.2024р. проведений семінар заступників директорів з навчально-виховної роботи. Тема обговорення «Організаційно-педагогічний супровід завершення навчального  2023-2024 року».

Начальник відділу освіти Возняк Р.М. у ході проведеного заходу  акцентувала увагу на:

·        нормативно-правових документах щодо організованого завершення 2023-2024 навчального року;

·        проблеми та виклики щодо забезпечення безперервності здобуття освіти дітьми в умовах воєнного стану;

·        організацією роботи в інклюзивних класах;

·        організацією відпусток для педагогів у літній період ;

·        рекомендаціями щодо напрацювання локальних документів на завершення навчального року;

В.о. директора ЦПРПП Шищак Д.Д. актуалізувала основні вимоги до ведення документообігу, проаналізувала практику спільного напрацювання локальних документів, розглянули особливості діловодства в закладі освіти, актуальні питання щодо проведення підсумкового оцінювання та оформлення його результатів.

Заступник директора Петранківської гімназії Неспляк Н.М. поділилася досвідом роботи  щодо використання програми «КУРС: Школа»» для генерування свідоцтва досягнень учнів.

У ході управлінських діалогів учасники зустрічі обговорили питання щодо діяльності керівника закладу освіти з напрацювання необхідних локальних управлінських рішень для якісного завершення навчального року і початку підготовки до нового 2024-2025 навчального року, відзначили актуальність та корисність інформації, яка обговорюється в ході зустрічі.

 




 

 


Семінар- практикум вчителів географії

    Відповідно до плану роботи ЦПРПП 15.05.2023р. відбувся семінар вчителів географії на тему: Інноваційна технологія навчання географії, економіки та фінансової грамотності в умовах переходу до Нової української школи».

   В.о. директора ЦПРПП Шищак Д.Д. акцентувала увагу присутніх на необхідності удосконалення професійної компетентності педагогічних працівників щодо використання інноваційних технологій у навчальній діяльності, підвищення ефективності викладання географії, економіки та фінансової грамотності в умовах переходу до Нової української школи.

  В практичній частині семінару  Візнович Віра Омелянівна, переможець конкурсу « Учитель року -2024» в номінації «Географія», щедро ділилася із колегами своїми педагогічними здобутками, демонструвала нові педагогічні ідеї, креативність, творчий підхід, глибокі знання психологічних особливостей дітей та почуття гумору, свою педагогічну стежку до душ і сердець учнів. Під час заходу педагоги  ознайомилися з досвідом роботи  щодо упровадження в освітній процес сучасних цифрових технологій, проєктів і програм для підвищення якості освіти та освітньої діяльності, детально проаналізувала переваги та особливості інтерактивного онлайн-ресурсу Canva та поділилася з присутніми прикладами його ефективного застосування на уроках.

   Завершився захід підбиттям підсумків та рефлексією. Учасники поповнили свої методичні скарбнички новими ідеями та цікавинками.