четвер, 26 жовтня 2023 р.

 


Семінар- практикум практичних психологів і соціальних педагогів Рожнятівської громади.

Відповідно до плану роботи ЦПРПП відбувся семінар- практикум практичних психологів і соціальних педагогів  на тему : « Ментальне здоров’я учасників освітнього процесу в умовах війни».  В.о. директора ЦПРПП  Шищак Д.Д. наголосила на важливості  ментального  здоров’я підростаючого покоління тому що  це стан щастя та добробуту, в якому людина реалізує свої творчі здібності, може протистояти життєвим стресам, продуктивно працювати та робити внесок у суспільне життя.  

Директор ІРЦ  Романишин В.М.    ознайомила учасників семінару з освітніми ресурсами щодо психологічної підтримки учасників освітнього процесу під час війни. Акцентувала увагу на практичному підході до самоосвіти як засобу успішної самореалізації особистості. 

  Соціальний педагог Вербівської гімназії Носик М.М. провела тренінг  в якому ознайомила   з практичними діями  при організації роботи зі здобувачами освіти, педагогічними працівниками, батьками щодо надання першої психологічної допомоги, роботи зі стресом; навчання саморегуляції та приведення себе до ресурсного стану. Зокрема, присутні спробували в дії вправи  і техніки управління емоційним станом які будуть впроваджувати у своїх навчальних закладах.      




                                                


вівторок, 24 жовтня 2023 р.

 Тренінги за програмою підвищення кваліфікації для класних керівників 1-4 класів

В суботу, 21 жовтня, на базі Рожнятівського ліцею розпочалася Програма підвищення кваліфікації "Діяльнісний підхід у початковій школі в реаліях сьогодення". Дана Програма організована за підтримки The LEGO Foundation Україна для реалізації ідей реформування НУШ. Регіональним тренером для реалізації Програми підвищення кваліфікації в нашій локації обрана Тофан Руслана Володимирівна, вчитель початкових класів і заступник директора Перегінського ліцею №1. Протягом суботнього дня учасники тренінгу мали змогу вдосконалювати діяльнісне, ігрове, активне, мотивуюче, емоційне, та радісне навчання, працювати в командах, парах, аналізувати, порівнювати, освоювати нові педагогічні стратегії діяльнісного підходу. Реформа освітньої галузі є надзвичайно важливою подією. І саме від вас — учителів, людей, на яких тримається реформа, — залежатиме реалізація завдань Нової української школи. Магатма Ганді писав: «Якщо ти хочеш зміну в майбутньому — стань цією зміною в сьогоденні». Бажаємо вам і вашим колективам обрати правильний шлях щодо реалізації завдань НУШ








 



!!!

четвер, 19 жовтня 2023 р.

 

Заняття  Школи молодого педагога.           
                                                                   
Відповідно до плану роботи ЦПРПП Рожнятівської селищної ради 19.10.2023р. відбулося заняття Школи молодого педагога мета якої - сприяння успішній адаптації і професійному становленню педагогів-. початківців .  В.о. директора ЦПРПП  Шищак Д.Д. акцентувала увагу присутніх на основних    завданнях школи майстерності молодого педагога:                                                    
 удосконалення процесу формування основних професійних якостей, вироблення власного стилю роботи, розвиток фахової майстерності,   цілеспрямована і систематична самоосвіта.  Для ефективного, раціонального планування  роботу школи  було проведено діагностування,   розглянуті питання  теоретичного і практичного характеру.                
Практичний психолог Рівнянського ліцею Волошин Х.В. провела  тренінг на тему :" Тайм-менеджмент у професійній діяльності педагога». На сьогоднішній день, час – це найнеобхідніший ресурс для досягнення  життєвого успіху. Від того , як людина розпоряджається своїм часом ,залежить її робота, відпочинок, її емоційний стан. Христина Володимирівна  застосувала такі методики : матриця Ейзенхауера –спосіб короткострокового планування, Правило 6 «П», «Хронографи. Хто вони і як з ними боротися», вправа «Пять пальців» які спрямовані на підвищення працездатності, формування вміння розумно керувати власним часом. Використання різноманітних форм та методів роботи з молодими спеціалістами сприяють підвищенню їхнього фахового рівня як освітян.

 

  

     






середа, 18 жовтня 2023 р.

12 жовтня 2023 року  проведено підсумки І етапу  Всеукраїнського конкурсу творчості дітей та учнівської молоді  "За нашу свободу".

Учасники представляли власні авторські вірші, присвячені значущим подіям захисту України,  а також малюнки. У роботах дітей співпереживання, подяка нашим захисникам, любов, віра у Перемогу, бажання жити під блакитним небом...

Роботи (оригінали віршів та малюнки) в кінці жовтня будуть представлені на обласному етапі даного конкурсу.












вівторок, 17 жовтня 2023 р.

 Форум учнівського самоврядування

13 жовтня 2023 року, у стінах Рожнятівського будинку дитячої та юнацької творчості відбувся форум лідерів учнівського самоврядування Рожнятівської територіальної громади "Територія учнівської молоді". "Пронести добро і милосердя через усе своє життя" - з таким закликом до учасників форуму звернувся о. Ярослав Швачку. Він підкреслив, що безкорисливість, добро і любов є основою нашого життя. Також спільною молитвою він благословив учасників форуму на плідну працю.
Зустріч розпочалась із привітання та виступу консультанта ЦПРПП Медведя І.П. та координатора роботи з учнівського самоврядування Барички І.І.
Соціальний педагог Данилів М.В. провела інтегроване заняття "Лідерство - вміння надихати". Здобувачі освіти мали змогу поглибити знання про поняття «лідер» та «лідерство», активізувати творчі та комунікабельні здібності.
💭 У кожній людині закладений величезний потенціал, але знайти і реалізувати його може лише вона сама. Тож для того, щоб бути лідером для інших, для початку необхідно стати лідером по відношенню до самого себе.
💙💛Також Мар'яна Володимирівна провела майстер-клас для лідерів учнівського самоврядування із виготовлення патріотичного браслету із стрічок.
Юні, амбітні, цілеспрямовані, ті у кого горить вогник в очах. Вони – наша надія на світле майбутнє. І так, це все про наших лідерів учнівського самоврядування.
Під час заходу також відбулись вибори голови учнівського самоврядування Рожнятівської громади. Новим очільником дитячої організації став Джогола Богдан, учень 9 класу Камінської гімназії.
Все реакции:
Надія Медвідь, Nadija Polytska и ещё 29

 Перелік навчальних і виховних програм з питань запобігання та протидії домашньому насильству

четвер, 12 жовтня 2023 р.

 Методична комісія вчителів музичного мистецтва

Відповідно до плану роботи ЦПРПП 11 жовтня 2023р. на базі Рожнятівського БДЮТ відбулася методична комісія вчителів музичного мистецтва на тему « Інтерактивні технології навчання на уроках музичного мистецтва». Консультант ЦПРПП Медвідь І.П. підкреслив важливість розвитку естетичних смаків учнів методом впровадження народних музичних ігор на уроках. Учасники студії поділилися досвідом роботи з упровадження інтерактивних методів.
Практична частина студії включала проведення ІІ етапу обласного конкурсу солістів "Пісенний дивограй", який цьогоріч проходить в рамках Всеукраїнського фестивалю-конкурсу дитячої та юнацької творчості "Чисті роси". Учасниками конкурсу стали учні закладів загальної середньої освіти та вихованці закладу позашкільної освіти Рожнятівської територіальної громади. Захід проходив в двох номінаціях: "Українська популярна музика" та "Світовий хіт". Переможець конкурсу буде учасником обласного етапу, який проходитиме 19 жовтня в м.Івано-Франківську.