пʼятниця, 29 березня 2024 р.

 

Семінар – практикум вчителів образотворчого мистецтва та трудового навчання

На базі ЦПРПП Рожнятівської селищної ради відбувся семінар – практикум вчителів образотворчого мистецтва та трудового навчання. Вчителька Рожнятівського ліцею Гуць Н.М. та ознайомила присутніх з умовами та особливостями  конкурсу «Вчитель року 2024» номінація «Образотворче мистецтво». Вона підкреслила, що конкурс проводиться з метою стимулювання участі педагогів у процесах становлення та розвитку ефективної національної системи освіти та популяризації кращих і новітніх педагогічних практик, зростання професійної майстерності вчителів. Консультант ЦПРПП Медвідь І. П. привітав Наталію Михайлівну з зайнятим 2-м місцем у другому етапі конкурсу і ознайомив присутніх із номінаціями в 2025р.

         Вчитель Сваричівського ліцею Шищак В.М. зробив огляд та розбір технологічної та мистецької галузі НУШ 7 клас. Він наголосив,  що впровадження циклу базового навчання у 7-х класах закладів загальної середньої освіти  потребує ґрунтовної підготовки вчителів, яка включає опрацювання нормативних документів та добір дієвих педагогічних інструментів. Втілення задуму в готовий продукт повинно здійснюватися за алгоритмом проектно-технологічної діяльності: проєктування особистісного і соціально значущого виробу,  виготовлення проєктованого виробу за визначеною технологічною послідовністю, оцінка та презентація результатів проєктно-технологічної діяльності.

         У практичній частині семінару Василь Михайлович запропонував учасникам  взяти участь у майстер – класі з розписуванні декоративних писанок.

За підсумками заходу вироблено рекомендації для практичного використання в роботі вчителями трудового навчання (технологій) та образотворчого мистецтва закладів загальної середньої освіти.







 

                                       Методична студія вчителів словеснсті

Відповідно до плану роботи ЦПРПП Рожнятівської селищної ради 27 березня відбулася методична студія вчителів словесників. В першій частині засідання консультант ЦПРПП Медвідь І.П. підвів підсумки участі вчителя української мови і літератури Максимів О.В. у Всеукраїнському конкурсі «Вчитель року 2024» номінація «Української мова і література» та привітав педагога з почесним 2-м місцем у другому етапі конкурсу.

         Вчителька Петранківського ліцею Максимів О.В. поділилася з  присутніми  своїми враженнями та ознайомила їх з умовами та особливостями даного конкурсу.

         У практичній частині студії Максимів О.В. розглянула питання  «Діяльнісний підхід на уроках словесності» де запропонувала колегам широкий спектр методів та прийомів роботи. Вона підкреслила,що реалізація діяльнісного підходу на уроках української мови та зарубіжної літкратури змушує вчителя перебудувати свою діяльність, піти від звичного пояснення виучуваного матеріалу й надати можливість учням навчатися самостійно, у певній послідовності відкрити для себе нові знання й оволодіти ними. Оксана Василівна акцентувала увагу присутніх, що зусилля освіти  треба зосередити на тому, або залучити дитину до минулого, теперішнього та майбутнього культури. Саме ця проблема підживлює інтерес до викладання української та світової літератур в широкому культурологічному контексті, а саме у зв’язку з іншими видами мистецтва, з філософією, міфологією, фольклором, звичаями, віруваннями, культурними традиціями різних народів і національностей.

 


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 


 

 

 


 

 

четвер, 28 березня 2024 р.

пʼятниця, 22 березня 2024 р.

 

Методичний фестиваль вчителів іноземної мови

Відповідно до плану роботу ЦПРПП Рожнятівської селищної ради 21 березня 2024 р. відбувся методичний фестиваль вчителів іноземної мови. Під час заходу розглянули ряд актуальних питань:                                                                         

  - Регей А.Р. консультант ЦПРПП ознайомив учасників фестивалю з основними елементами мовної моделі ChatCPTI-4  і їх застосуванням на уроках іноземної мови;

- Шищак Д.Д. в.о. директора ЦПРПП акцентувала увагу присутніх на потенціалі групової роботи для формування та розвитку комунікативних вмінь та навичок, особливостях НМТ -2024 з іноземної мови;  

   -Рибчак Н.В., керівник методичної комісії вчителів іноземних мов проаналізувала формування предметних і життєвих компетентностей учнів шляхом використання діяльнісного підходу нау роках іноземної мови;                       

  -Рибчак О.В., вчитель Сваричівського ліцею ознайомила педагогів з комунікативними іграми, а саме казкоманією на уроках англійської мови як засобу формування іншомовної компетентності молодших школярів;

-Кульчицька Н.О., вчитель англійської мови Вербівської гімназії  презентувала свій досвід   роботи на тему: « Використання інтерактивних методів навчання як засіб підвищення ефективності навчання здобувачів освіти»,  а саме використання т застосунків за допомогою яких можна створювати інтерактивних вправи як  Learning English, Bamboozle, Wordwall, Chain story,   Guizzlet,    Pop it, що сприяє підвищенню ефективності і якості освітнього процесу.   





           

 

четвер, 21 березня 2024 р.

 

    Семінар - практикум вихователів ЗДО

Відповідно до плану роботи центру професійного розвитку педагогічних працівників Рожнятівської селищної ради 20 березня проведено семінар – практикум вихователів дошкільних закладів.  В теоретичній частині семінару консультант ЦПРПП Медвідь І.П. акцентував увагу присутніх на сучасних підходах до національно – патріотичного виховання дошкільників. Він наголосив, що виховання патріотів і громадян демократичної країни починається з молодшого віку, а тому на вихователів лягає велика відповідальність у виховані любові до своєї родини, країни, формуванні ціннісного ставлення до історії України її культури, традицій, символів та мови.

У практичній частині семінару вихователь – методист Рожнятівського ЗДО «Золота рибка» Самокіщук Марія Юрківна провела тренінг « Самоосвіта та саморозвиток педагога»  направлений на розвиток самореалізації та конструктивного творчого вирішення завдань, пов’язаних з професійною діяльністю вихователя.

Практичний психолог Рожнятівського ЗДО «Золота рибка»  Ганцюк Світлана Ярославівна наголосила на важливості ментального здоров’я педагогів покликаного  підвищувати психолого – педагогічну компетентність педагогів.


























пʼятниця, 15 березня 2024 р.

 

Розпочалася реєстрація вступників для участі в НМТ

14 березня розпочалася реєстрація для участі в цьогорічному національному мультипредметному тесті майбутніх вступників до закладів вищої освіти.

 ВІТАЄМО, ПЕДАГОГІЧНА ЕЛІТО РОЖНЯТІВЩИНИ!

Попри виклики сьогодення освітяни продовжують працювати, шукають нові методи навчання та забезпечують якісну освіту. Перемоги і здобутки педагогів продемонстрував всеукраїнський конкурс «Учитель року -2024». В умовах війни цей конкурс набуває ще більшої значущості, адже зараз важливо підтримувати вчителів, які транслюють цінності виховання і навчання . Освітяни Рожнятівської громади були представлені в трьох номінаціях. Всі педагоги увійшли у фінал і стали лауреатами конкурсу.
Сьогодні 14 березня 2024 року у залі засідання Рожнятівської селищної ради селищний голова Василь РИБЧАК та депутати тридцять сьомої сесії восьмого демократичного скликання привітали переможця і лауреатів всеукраїнського конкурсу «Учитель року -2024». Очільник громади нагородив подяками і грошовими винагородами в розмірі 10000 і 5000 грн. відповідно:
Візнович Віру Омелянівну, вчителя географії Рожнятівського ліцею за зайняте І місце в обласному конкурсі « Вчитель року – 2024», номінація «Географія». Вболіваємо за Вас та бажаємо перемоги в ІІ турі всеукраїнського конкурсу який відбудеться в Тернополі.
Гуць Наталію Михайлівну, вчителя образотворчого мистецтва Рожнятівського ліцею за зайняте ІІ місце у обласному конкурсі « Вчитель року – 2024», номінація «Образотворче мистецтво».
Максимів Оксану Василівну, вчителя української мови та літератури Петранківського ліцею за зайняте ІІ місце у обласному конкурсі « Вчитель року – 2024», номінація «Українська мова та література».










 Семінар практичних психологів і соціальних педагогів.

Психологічний стан та психічне здоров’я під час військових дій є вкрай важливим. Багато людей переживають виснаження, спустошення, втому, відчувають тривогу та паніку. Чимало актуальних питань виникає в даному контексті в шкільному середовищі. Тому 29.02.2024 р. був проведений на базі ЦПРПП Рожнятівської селищної ради семінар для практичних психологів та соціальних педагогів освітніх закладів з теми «Психологічна підтримка учасників освітнього процесу під час війни: ресурси та активності». В рамках семінару практичний психолог Петранківського ліцею Васютяк Г.Я. ознайомила учасників семінару з теоретичним метеріалом щодо психологічних аспектів ресурних станів особистості.
В практичній частині семінару були розглянуті практики відновлення внутрішніх ресурсів та психотехніки, що допоможуть зняти психоемоційне напруження в стресових станах.
Директор інклюзивно-ресурсного центру Рожнятівської селищної ради В.Романишин ознайомила присутніх з переліком методик, щодо діагностики емоційної сфери підлітків та використанням технік відновлення ресурсів у підлітковому середовищі. В цілому, семінар був спрямований на ознайомлення з проблемами психологічного здоров’я учнів та педагогів в період війни, пошуку ресурсів та практикам підтримки.
Усі реакції:
Оксана Максимів, Надія Неспляк та ще 32